Gids voor de Beste Belegger nr. 2 2023

Voor de nieuwe Gids voor de Beste Belegger gingen we praten met Rudi De Winter. De topman van de chipproducent X-Fab verwacht vette jaren en zelfs meer dan zeven. “De elektrische auto biedt een gigantisch potentieel voor ons. En heel veel van onze chips helpen de energietransitie te maken of op zijn minst zuiniger en efficiënter te werken.” Om die groei te realiseren, wachten wel zware investeringen.

Rudi De Winter, ceo X-Fab

Voorts sprak VFB met Stijn Van Rompay voor een stand van zaken bij Hyloris.

Stijn Van Rompay, ceo Hyloris

In het magazine stelt de Vlaamse Federatie voor Beleggers ook het voorjaarsprogramma van de Beleggersacademie voor. Ontdek welke lessen van u een nog betere belegger kunnen maken en treedt in de voetsporen van de 5000 cursisten die u al voorgingen. En nog uit eigen huis stellen we het programma van de VFB Happening aan u voor. Het aftellen naar zaterdag 25 maart kan beginnen.

VFB maakt ook de staat op van de Voorbeeldportefeuille, bespreken de zin en onzin van ETF’s, duiken in de geschiedenis van de Generale Maatschappij, bespreken de evolutie van de inflatie en gaan na wat kapitaaldiscipline bij een bedrijf kan betekenen voor de prestatie van een aandeel. 

Tot slot geen Gids voor de Beste Belegger zonder aandelenanalyses uiteraard. Uit eigen land komen SofinaAvHGBL en de vastgoedontwikkelaars aan bod. De buitenlandse namen zijn AperamStella-JonesSynopsisBASFLanxess en Arkema. Abonneer op www.vfb.be