Kamperen met het gezin

Inleiding

Stuk voor stuk gegroeid uit eigen ervaringen van de auteurs en hun gezin. Wat eens begon als een budgetvriendelijke manier van reizen groeide al snel uit tot een niet-meer-te-missen ervaring. Het gevoel van ongestoorde vrijheid en de nauwe verbondenheid met de natuur werken verslavend. Het kamperen werd een uitdaging waarvan de grenzen steeds werden verlegd.
Na tien jaar kamperen met de kinderen schrikken we zelfs niet meer terug van een sneeuwvakantie met de tent. Comfortabel? Ja, zelfs luxueus. We proberen de beperkingen zodanig te perfectioneren dat het normale reizen wordt overstegen. De verhalen worden steeds straffer en het ideeëngoed, de ervaring en de kennis worden overgebracht op de vrienden en hun kinderen. De vakanties worden fantastische avonturentochten, want zo ervaren kinderen zelfs een eenvoudige kampeervakantie in de natuur. Voor hen komt de sfeer van de meeslepende avonturenverhalen uit hun boekenkast tot leven in en rond de tent.
Een kind droomt niet van een luxueuze flat met een grote auto in de garage, maar van avontuur, heroische expedities, oude culturen, spannende beklimmingen en uitgestrekte bossen vol wilde dieren. Diep in ons hart koesteren we nog allemaal deze droom.
Die drang naar avontuur moet ons aanmoedigen om oude jeugddromen terug op te nemen en de bossen in te trekken, dat bergwegeltje op te klauteren, dat onbenullig grotje in te kruipen, … met vooral veel fantasie als bagage.
En elke keer opnieuw vragen ze: „Papa, wanneer gaan we nog eens op avonturentocht?”

Met de famile gezellig in de tunneltent