Kamperen in de winter

Een koud kunstje (Uitgave winter 2004-2005)

Winterkamperen spreekt tot ieders verbeelding. Het is een uitdaging die elke gezonde mens aankan mits de juiste voorbereiding en uitrusting. Maar toch denken velen dat zo’n avontuur alleen maar weggelegd is voor enkele stoere avonturiers.
Deze compacte brochure is een bundeling van beschikbare informatie en eigen ervaring. Het is een uitvoerige handleiding voor een avontuurlijke wintertrekking met een combinatie van theoretische beschouwingen en achtergrondinformatie aangevuld met vele praktische tips. Het is geen boek voor de extreme avonturier, maar wel voor iedereen die voor een vijftal dagen met de rugzak en de tent door de sneeuw wil stappen of skiën. Ook dergelijke tochten moeten goed voorbereid zijn, niet zozeer omdat ze gevaarlijk zijn, maar vooral om er zoveel mogelijk plezier aan te beleven.
De auteurs, beiden met een ruime ervaring in kamperen en het avontuurlijke buitenleven, geven een overzicht van een aantal belangrijke winterkampeermaterialen, technieken voor het kamperen en veiligheidstips specifiek gericht op een wintertrekking. Thema’s zoals kleding, voeding, kampeermateriaal, veiligheidstechnieken en EHBO komen ruim aan bod. Tot slot zijn een aantal lijsten opgenomen die een leidraad kunnen zijn voor de samenstelling van je eigen voedselpaketten en bagage.
Met steeds het welzijn en de veiligheid in het achterhoofd worden de meest voorkomende gevaren belicht, hoe men ze kan voorkomen en hoe men op die gevaren moet reageren. Ook de zorg voor het milieu wordt niet vergeten, een aantal noodzakelijke tips worden meegegeven die het ook aangenaam maken voor diegenen die na u de wildernis intrekken.
De auteurs willen het “outdoor” leven in België wat nieuw leven inblazen en het imago van de “trekker” een moderne en verantwoorde “look” geven. Onze streken en wetten zijn niet zo trekking-vriendelijk en dat vinden ze jammer.
De zwart/wit brochure wordt bij bestelling gedrukt zodat ze regelmatig kan worden bijgewerkt en de kostprijs geen belemmering kan vormen voor wie geïnformeerd wil worden.
Winterkamperen

Wij hopen dat ook u de rugzak zal nemen en de natuur intrekken.
Peter Cuypers, Walter De Raedt

Vlak voor de white-out op een bevroren meer in Noorwegen