Termenlijst

 

De tijd staat niet stil

Mensen zitten niet stil. Ze bedenken steeds nieuwe en betere oplossingen om hun werk te vergemakkelijken. Voor nieuwe uitvindingen moeten dan ook nieuwe woorden worden bedacht. De woordenboeken kunnen deze snelle evolutie niet bijhouden. Zelfs gespecialiseerde woordenboeken schieten vaak te kort. Daarom speuren de vertalers van Anthologie permanent het internet af op zoek naar de correcte vertaling van technische termen. Vinden we echt geen goede vertaling, dan moeten we zelf een term bedenken in samenspraak met de klant.

Woordenlijst

Hebben we een goede vertaling voor een term gevonden, dan houden we die bij in een eigen woordenlijst. Bij de vertaling vermelden we ook zo veel mogelijk randinformatie zoals het vakgebied, de bron, de context, de definitie en bijzondere opmerkingen.

Synoniemen

Soms zijn verschillende synoniemen voor een term mogelijk. Een klant kan een bepaalde vertaling voor een woord verkiezen. In dit geval wordt de voorkeur van de klant mee opgegeven in de woordenlijst.

Gigantisch veel

Na meer dan twintig jaar dagelijks opzoek- en verzamelwerk bevat onze termendatabank een gigantische lijst van specifieke termen met vertalingen in meerdere talen. Deze lijst is een onmisbaar hulpmiddel bij de vertaling met behulp van een vertaalgeheugen.